Φυλλο Τέχνης Αρ. 1 · Μάρτης 2016 

Έφτασε η ώρα να σας ενημερώσουμε πως η ΙΝΟΣΤΡΑΝΣΕΒΙΑ ετοιμάζεται για αναχώρηση στα βιβλιοπωλεία. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο φύλλο τέχνης που θα εκδίδεται ανά άτακτα χρονικά διαστήματα και με διαφορετικό θεματικό άξονα κάθε φορά. Σκοπός της ΙΝΟΣΤΡΑΝΣΕΒΙΑ δεν είναι η αναπαραγωγή μιας καθιερωμένης λογοτεχνικής πράξης. Αυτό που επιθυμεί είναι να φωτίσει κάποιες γωνιές της λογοτεχνίας που σκόπιμα ή όχι παραμένουν στο σκοτάδι. Για παράδειγμα το πρώτο θέμα του τεύχους καταπιάνεται με την «ποίηση γύρω στα είκοσι», που καταφρονείται αν όχι σαμποτάρεται από τους περισσότερους λογοτεχνικούς κύκλους. Τέσσερις άνθρωποι από 18 ως 23 ετών φανερώνουν τη δουλειά τους κι αναρωτιόμαστε σχετικά:

«είναι εφικτό να εντοπιστεί το ποιητικό γεγονός ενόσω αυτό κυοφορείται; Μπορούν να εντοπιστούν οι συγγραφικές αυτόνομες μονάδες πριν ακόμα συγκροτηθούν σε λογοτεχνική γενιά; Κανείς δε γνωρίζει, και κυρίως εκείνοι που συμπεριφέρονται ως γνώστες. Μα ένα είναι το σίγουρο: Το παρόν είναι δομικά ανίκανο να κρίνει τον εαυτό του. Γι’ αυτό και το θέμα του πρώτου φύλλου της ΙΝΟΣΤΡΑΝΣΕΒΙΑ αποτελεί ένα ρίσκο που με χαρά το παίρνουμε».

Ελπίζουμε να συμφωνήσετε κι εσείς και διαβάζοντάς το να αναρωτηθείτε με τη σειρά σας: μια σπουδή στα αποκηρυγμένα του μέλλοντος ή αποκάλυψη μιας πρόωρης ωριμότητας; Γιατί όχι και τα δύο;

Τιμή φύλλου: 1,80€